KAFA

Kafa (arapski: kahva) je napitak koji se priprema kuvanjem prženih semenki biljke kafe, najčešće u vodi ili mleku. Kafa se obično služi topla. Ovo piće je veoma popularno u mnogim zemljama sveta. Postoji više načina pripremanja kafe, a među najpoznatijim su turska kafa, filtar kafa, espreso, instant kafa, irska kafa i kapučino (način pripremanja espreso kafe).

Asortiman - kafa

KAFA

ČAJEVI

Čajevi su prvobitno imali ulogu sredstava za lečenje. Poznato je kako su čajevi preteče lekova i da je Hipokrat ostavio zapise o 400 lekovitih biljaka, kao i o njihovoj primeni u lečenju. Osim istorijskih činjenica, verovanje u lekovitost čaja potiče od njegovog učinka na organizam. Čajevi sadrže polifenole, pigmente i eterična ulja koji smanjuju štetno delovanje peroksida u organizmu.

Asortiman - čajevi

SOKOVI

TOPLE ČOKOLADE

Prvi čokoladni napitak su napravile Maje, stanovnici stare Amerike, pre oko dve stotine godina. Sa otkrićem novog sveta, toplu čokoladu su upoznali i u Evropi. Od tada pa do danas se ukus kao i procedura za pripremu ovog magijskog napitka, naravno, promenio. Od prvobotnog začinjenog do današnjeg slatkog ukusa topla čokolada se konzumira po celom svetu i pravi na različite načine.

Asortiman - tople čokolade

TOPLE ČOKOLADE