Viski

Viski (Whisky ili Whiskey) je danas jedno od najpopularnijih žestokih alkoholnih pića na svetu. Dobija se destilacijom fermentisanih žitarica poput ječma, kukuruza ili raži ili mešavinom istih.

Asortiman - viski

Viski

TEKILA

Tekila – piće koje rasplamsava strast i od koga ključa krv, muškaraca i žena podjednako. Od uvek je važila za jednu od najboljih pića na svetu i smatra se jakim afrodizijakom. Svoj kultni status, tekila je vremenom proširila iz rodnog Meksika i postala deo savremene popularne kulture.

Asortiman - tekila

TEKILA

DŽIN

Džin (u originalu genever, od francuske reči genievre, u prevodu kleka) je jedno od alkoholnih pića sa najuzbudljivijom istorijom. Džin dolazi iz Holandije, i prvi put se pojavljuje u XVI-om veku. Svoju popularnost ovo alkoholno piće, napravljeno od žitarica i aromatizovano bobicama kleke, duguje niskoj poreskoj stopi, za razliku od destilata vina.

Asortiman - džin

DŽIN

KONJAK

Cognac (konjak) je najpoznatiji brendi na svetu, koji se dobija duplom destilacijom vina, i poreklo mu je iz zapande Francuske. Različitost aroma postiže se vrstom destilacije i zavisi od vrste burića u kojima ovo piće stoji dok ne sazri. U zavisnosti od proizvodjača razlika je takodje u boji, aromama, slatkoći, oporosti, jačini i naravno starosti pića.

Asortiman - konjak

KONJAK

RUM

Poreklo ruma vezano je za Karipska ostrva gde se od XVII veka rum proizvodi pre svega na Kubi, Barbadosu i Jamajci. Rum je alkoholno piće koje se dobija od šećerne trske putem procesa fermentacije i destilacije.

Asortiman - rum

RUM

LIKERI

Likeri su slatka alkoholna pića koja se prave mešanjem ili ponovnom destilacijom drugih alkoholnih pića različitih boja i aroma. Popularnost likera narasla je u srednjem veku, kada su ih monasi i alhemičari destilovali u magijskoj atmosferi pokušavajući da otkriju eliksir večnog života.

Asortiman - likeri

LIKERI

VERMUT

Vermut je vrsta vina, u koje se dodaju biljke da bi se ukus vina poboljšao. U sebi ima između 15 i 18% alkohola. Koristi se kao sastojak raznih koktela, ali nekad i kao zamena za belo vino u kulinarstvu. Vermut je prvi put napravljen u Italiji u 18. veku, a od 19. veka se proizvodio i u Francuskoj.

Asortiman - vermut

VERMUT

BITERI

Biteri se prave potapanjem različitog bilja, začina, korenja, trava i voća u alkohol, čime ono ispušta svoja lekovita svojstva. Ovi eliksiri su gorkog ili kiselog ukusa. Zbog svoje funkcije kao pomoć i probavni stimulans apetita biteri se često koriste pre i posle večere kao aperitivi i digestivi.

Asortiman - biteri

BITERI

BRENDI

Brendi je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića i proizvodi se u celom svetu. Pod ovim terminom se danas podrazumeva svaki destilat čiju osnovu čini fermentisano voće. Poreklo i nastanak brendija direktno su povezani sa prvim pokušajima destilacije, još u doba antičke Grčke i Rima.

Asortiman - brendi

BRENDI

VODKA

Etimološki gledano, reč vodka upućuje na vodu, odnosno, predstavlja deminutiv te reči. U Rusiji i u zemljama istočne Evrope i Skandinavije proizvodi se još od četrnaestog veka. Može da se pravi od različitih vrsta žitarica koje su bogate šećerom. Sve vodke sveta dele se u dve grupe: čiste i aromatizovane.

Asortiman - vodka

VODKA

RAKIJE

Rakija spada u grupu žestokih alkoholnih pića, i jedno je od najpopularnijih pića na Balkanu. Po svojim osobinama, vrlo je sličana vodki i brendiju, a neki smatraju da određene vrste ovog pića mogu da pariraju samom viskiju. Voće koje se najčešće koristi za proizvodnju rakije je šljiva, kajsija, jabuka, kruška, grožđe, dunja, smokva, malina, kupina...

Asortiman - rakije

RAKIJE

VINA

Vino se slobodno može smatrati najstarijim proizvodom čovečanstva. Po nekim neproverenim izvorima prvi tragovi vinarstva datiraju još iz 6000. god. pne. iz dela današnje Gruzije.

„Vino je kao tečan poljubac. Vino je tečna ljubav“.

Asortiman - vina

VINA

ŠAMPANJAC

Šampanjci takođe poznati i kao penušava vina nazvani su po vinogradarskoj regiji Champagne u Francuskoj. Da bi se dobio šampanjac prema tradicionalnoj metodi podrazumeva se fermentacija u boci i najmanje 15 meseci sazrevanja, pri čemu bolji proizvođači stare svoje šampanjce i duže.

Asortiman - šampanjac

ŠAMPANJAC

PIVA

Pivo je alkoholno piće sa malim sadržajem alkohola, izražen u procentima najčešće se kreće od 2,0 do 6,0 %, mada može da iznosi i do 14% . Spravlja se od davnina i do današnjih dana mu je menjan ukus. Prvim proizvođačima se smatraju stari Egipćani, njihova tehnologija je sa Rimljanima preneta u Evropu.

Asortiman - domaća piva

Asortiman - strana piva

Asortiman - bezalkoholna piva

PIVA